perjantai 30. lokakuuta 2015

Ihana salaisen jouluystävän paketti


 Kylläpäs tänään oli jännittävä päivä! Ensimmäistä kertaa osallistuin tänä vuonna Kohti joulua-blogin Salainen jouluystävä-haasteeseen ja tänään saapui minulle pakettilappu salaiselta jouluystävältä! Malttamattomana ihmisenä ryntäsin viivana postiin hakemaan yllätyspaketin ja voi mitä ihanaa sieltä löytyikään. Paketti oli todella hyvin pakattu ja jokainen lahja kääritty huolella kauniseen joulupaperiin. Paketeista paljastui ihanaa joulusuklaata, jouluisia ikkunatarroja ja kerrassaan MYKISTÄVÄN ihanat pitsipallo-jouluvalot! Uuh... Lisäksi paketillinen ihania pastellinturkooseja/-vihreitä joulupalloja. Olen nimittäin etsinyt monesta paikkaa pastellinvärisiä joulupalloja mutta kaikkialla ovat olleet loppu joten tämä oli kyllä niin ihana ja mieluisa lahja ja ovat vielä aivan olohuoneeni väriset joten nämä pääsevät heti käyttöön pikkujoulukuuseen sitten kun sellaisen haen. KIITOS, KIITOS ihana salainen jouluystäväni kerrassaan mahtavista lahjoista ♥. 

On kyllä ollut jännittävää tämä haasteeseen osallistuminen. Oli kiva nähdä kun taannoin oma paketti meni perille minun salaiselle ystävälleni ja nyt sain itsekin aivan ihanan paketin. Toinen pakettikierros on vielä luvassa ensi kuussa joten tonttupuuhastelut ne vaan jatkuvat :)


♥ Ihanat valot ♥


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tee itse pallovalot


Kuten viime postauksessa jo vähän vihjailin, täällä on ollut narupallotehdas käynissä. Toisin sanottuna tuli askarreltua lähestulkoon nollabudjetilla ihana turkoosi pallovalosarja. Ja näitä pallojahan voi tehdä kaikissa haluamissaan väreissä: halloweeniksi mustat tai oranssit ja jouluksi valkoiset.

Tekemiseen tarvitset vain:

- 2 kerää puuvillalankaa (itse käytin Miamia)
- Eri-keeper liimaa + vettä
- ilmapalloja
- lyijykynä kumipäällä tai kosketusnäyttökynä
- pinsetit
- muoviastioita + suojamuovia
- led-valosarja (itse käytin 40 valon jääkukka-valosarjaa kun löytyi ylimääräisenä)

Kokeilin erilaisia tekniikoita, mutta tämä tuntui olevan helpoin tapa toteuttaa joten kirjoitan ylös kuinka pallot syntyivät:

Suojaa työpiste hyvin suojamuovilla. Sekoita 50/50 suhteessa vettä ja liimaa laakeassa, korkeareunaisessa muovikaukalossa (esim. pesty jauheliharasia), sekoita huolella ja upota koko lankakerä liimaan ja pyörittele. Voit jättää hetkeksi likoomaan jotta lanka imee itsensä aivan läpimäräksi. Purista varovasti kerää jotta liika liima valuu pois ja siirrä puhtaaseen kaukaloon. Toki kerää voi pyörittää myös liimakaukalossa, mutta silloin se roiskuu aika tavalla.

Puhalla ilmapallo pieneksi ja pyöreäksi. Itse tosin tein melko isoja palloja, 15-20cm halkaisijaltaan. Solmi liimaisen langan pää ilmapallon solmun alapuolelle ja lähde pyörittämään lankaa säteittäin pallon ympäri ja pikkuhiljaa sivuttain ja sikin sokin. Kun pallo on mielestäsi sopivan tiheä, katkaise lanka ja solmi se myös ilmapallon tyveen. Ripusta kuivumaan ja anna kuivua vuorokauden ajan. Suojaa myös riippuvien pallojen alusta sillä ne tiputtelevat liimaa.


Kun pallot ovat kuivuneet, irrottele ilmapalloa hieman langosta painelemalla tylpällä, pehmeällä kynällä tms.ilmapalloa jolloin kuuluu rutiseva ääni ja pallo hieman irtoaa. En suoraan puhkaissut palloa jottei se vetäisi äkisti koko palloa kasaan. venytä ilmapallon suuta ja tee pieni viilto ja pikkuhiljaa laske ilmat pihalle ja painele kynällä palloa jos on liiaksi tarttunut. Leikkaa ilmapallon suu pois ja vedä sopivasta raosta tyhjä ilmapallo pois pinseteillä.



Muita huomioita:

- Palloista tuli todella napakoita kun liimaa on kauttaaltaan, eivät mene kasaan edes puristeltaessa!
- Jos langan ulkopuolen vain sivelee liimalla tai pyörittää pallon liimaseoksessa, lopputuloksesta tulee heikko.
- Villalanka ei toimi yhtä hyvin kuin puuvillalanka. Kokeilin samalla tekniikalla ja pallo purkeni. Puuvillalanka onkin siis ehdoton.
- Kahdesta kerästä lankaa sain tehtyä 11 palloa

Nyt vaan kaikki askartelemaan! Tähän jää koukkuun :)


Vaikka Mimma pitää riehakkaista palloleikeistä, haluaa hän vielä loppuun huomauttaa että ilmapallot ei oo kivoja.
- Mamma sano että olis kiva leikki kun pallon pumppaa täyteen ilmaa ja päästää sen lentämään ilmaan olkkarissa. Mut mä en tykänny.


Täällä varjon alla oon ainakin turvassa kamalilta pöriseviltä kumipalloilta!

perjantai 23. lokakuuta 2015

Tunnelmaa


Puutarhamökki sai kaamosvalot viikonloppuna tapahtuvan talviaikaan siirtymisen kunniaksi :)
Lisää kuvia löytyy täältä.

Minulla on täällä ollut Mimman kanssa pieni lankapallo-operaatio meneillään, kerron lisää siitä viikonloppuna kunhan saan askarteluhommat valmiiksi ja liimasotkut siivottua.... ;) Tunnelmallista viikonloppua kaikille!

lauantai 17. lokakuuta 2015

Rakkaudesta syksyyn




Syksy täyttyy pienistä ihanista hetkistä ja tunnelmista jotka tekevät siitä ainutlaatuisen vuodenajan. Rakastan callunoita ja koristekaaleja, kurpitsoita ja kynttilänvaloa, käkkyräisiä lehdettömiä puita. Varispariskunta huuteli lentäessään ylitseni kun hiippailin pihalla vielä auringonlaskun aikaan. Vanhaan ruostuneeseen paviljonkikehikkoon viriteltiin jo tunnelmavalot iltojen iloksi. Näihin kuviin tiivistyy meidän viikonloppumme syystunnelmat. Vaikka tänä vuonna ei ole ollut täällä kaunista ruskaa, olen nauttinut ruska-ajasta Pinterestin puolella.
Kuten siellä yhdessä mietelauseessa osuvasti sanottiin:

Shorter days and setting sun,
set the stage for autumn fun.

torstai 15. lokakuuta 2015

Bling!

 


Viime keväänä ostin Clasulta naisfiguurin/mekon mallisen köynnöstuen puutarhaan, mutta toistaiseksi se ei ole vielä ollut ulkona käytössä. Laitoinkin sen nyt makuuhuoneeseen tuomaan hieman "blingiä". Mekkoon kieputin valkoiset tupsuvalot ja yläosan koristelin rihkamakoruilla joita on joskus tullut kimalluksen hurmiossa ostettua torilta, mutta jotka ovat sen verran yliampuvia että niitä ei ole tullut varsinaisesti käytettyä. Ehkä tuo koruhurmos on peruja lapsuudesta. Pienenä about 4-vuotiaana tyttönä mielenkiintoisinta oli tutkia silloin teini-ikäisen isosiskoni kampauspöytää ja hänen rihkamakorujansa :) 80-luku ja ysärin alkuvuodet olivatkin aikamoista krääsäkautta! Systerin kanssa monesti muistellaankin yksiä hänen korvakorujansa jotka oli ISOT, helisevät ja kultaiset. Varsinaiset "kultakolikko-rubiiniamppelit" jos niin voisi sanoa. Kuusenkoristeiksikin ne ristittiin. Oi niitä aikoja... ;)

tiistai 13. lokakuuta 2015

Voitto kotiin





Olen ihan täpinöissäni. Minulla kävi uskomattoman hyvä tuuri: voitin kerrankin! Nimittäin suosikki sisustuskauppani Hyvän Tuulen Puodin blogiarvonnassa 50€ lahjakortin! KIITOS Piia! Siitäpä sitten hyvänlaatuinen ongelma kehkeytyi kun pähkäilin ja pähkäilin että mitä ihanaa sillä hankkisin kun kauppa on täynnä toinen toistaan ihanampia juttuja. Lopulta päädyin kuitenkin näihin: kaksi ihanaa suurta lasista tuikkulyhtyä (tuikkulyhtyjähän ei koskaan voi olla liikaa) ja kaksi Green Gaten keittiöpyyhettä. Fanitan kovasti kaikkia GG:n tuotteita mutta itse ei niitä oikein raaski ostaa, ovat sen verran tyyriitä, mutta nyt sain kaksi uutta pyyhettä! Nyt täällä tunnelmoidaan iltaa ihanien tuikkujen valossa ja kiitollisena hiplaan uusia aarteitani jotka toivat paljon valoa pimeään. ♥

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tunnustan...


Täällä ollaan jo heittäydytty täysin syystunnelmiin. Hivutin makuuhuoneeseen tähdet jo tuikkimaan. Ikkuna ei näy tielle päin joten saadaan ihan vaan Mimman kanssa niistä nauttia eikä kukaan luule että joko sillä joulu alkoi. Tunnustan myös sen, että tein viime viikolla lanttulaatikon! Kylläpä silloin koti tuoksuikin ihanalle. Mimmakin on alkanut pikkuhiljaa siirtyä fiilistelyyn, talvipeitto on otettu käyttöön. Ihanan pehmoista kansainvälistä Maailman Eläinten Päivää kaikille!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...